Hoe werkt het?

Hoe werkt het aanmeldsysteem voor mij?

Voordelen voor de patiënt

Het aanmeldsysteem gezien vanuit de patiënt

Het aanmeldsysteem van Wachtkamerschermen® is geschikt voor iedere patiënt: of deze nu in een rolstoel zit, geen Nederlands spreekt of slechtziend is. De patiënt voert de geboortedatum en postcode in. Daarna ziet de patiënt een bevestiging dat deze is aangemeld met een doorverwijzing naar de juiste wachtkamer of ruimte. Komt de patiënt urine inleveren of voor bloedprikken? Dan ziet deze duidelijke instructies op het scherm van de aanmeldzuil.

Het aanmeldsysteem bevordert de zelfregie van de patiënt. Ook wordt de privacy van de patiënt verhoogd omdat deze zijn/haar naam en geboortedatum niet hardop hoeft te zeggen.

Tot slot wordt de patiënttevredenheid verhoogd omdat deze niet hoeft te wachten bij de balie en optimaal geïnformeerd is.

Bekijk de video op YouTube

Voordelen voor de zorgverlener

Het aanmeldsysteem gezien vanuit de zorgverlener

Het aanmeldsysteem wordt geheel naar wens ingericht. Of er nu één of meerdere disciplines aanwezig zijn of er nu wel of geen koppeling is met een afsprakensysteem of Huisartsen Informatie Systeem (HIS): er wordt altijd een passende oplossing geboden waarmee de werkdruk verlaagd wordt.

Als het aanmeldsysteem wordt gekoppeld aan uw HIS of afsprakensysteem, dan ziet u een actueel overzicht van de aanwezige patiënten in uw eigen vertrouwde agenda. Dit geeft u de mogelijkheid om zelf uw tijd in te delen door bijvoorbeeld bij no-show een andere patiënt eerder naar binnen te roepen.

Het aanmeldsysteem kan worden uitgebreid met wachtrijmanagement. Er wordt een volgnummer aangemaakt en de patiënt ontvangt een ticket. Het volgnummer wordt opgeroepen via een narrowcastingscherm in de wachtkamer. Deze werkwijze is geschikt voor bijvoorbeeld bloedprikken of inloopspreekuren.

Bekijk de video op YouTube

Voordelen voor de organisatie

Het aanmeldsysteem gezien vanuit de organisatie

Het aanmeldsysteem bevordert lean werken, omdat het aanmeldproces veel efficiënter wordt ingericht. Hierdoor wordt de administratielast verlicht.
Ook past het aanmeldsysteem binnen de kaders van Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP), omdat er juist meer tijd ontstaat voor de patiënt die extra aandacht nodig heeft. Daarnaast verhoogt de medewerkerstevredenheid omdat de werkdruk verlaagd wordt.

De statistieken in het aanmeldsysteem geven waardevolle managementinformatie, waardoor u inzicht krijgt in de patiëntenstroom en uw personeel beter kunt aansturen.

Ook voor zorggroepen en overkoepelende organisaties kan het aanmeldsysteem meerdere voordelen opleveren. Denk hierbij aan een uniforme uitstraling, inzicht in statistieken per praktijk en interessante inkoopvoordelen.

Voordelen voor de organisatie

Vraag uw adviesgesprek aan

Heeft u nog vragen of wenst u persoonlijk advies of een aanmeldsysteem iets is voor uw praktijk, organisatie of zorggroep?
Bel ons op +31 (0)24 350 54 00 of vul het contactformulier in