Groepspraktijk Lievekamp

Meer rust aan de balie en patiënten doorverwezen naar juiste wachtkamer

Groepspraktijk Lievekamp

Meer rust aan de balie en patiënten doorverwezen naar juiste wachtkamer

Buitenzijde van de groepspraktijk
Overhandiging taart na het behalen van positieve resultaten met de aanmeldzuil
2 min. leestijd

Groepspraktijk Lievekamp in Oss maakt al een tijdje gebruik van het aanmeldsysteem van Wachtkamerschermen®. Ze deden mee aan een pilot vanuit Humo voor huisartsen. En de aanmeldzuil beviel zo goed, dat deze zonder twijfel mocht blijven staan! We bezochten de praktijk om te horen hoe het nu gaat. 

Meer rust bij de balie

Miel Keulers, huisarts bij Groepspraktijk Lievekamp vertelt: "Er is meer rust bij de balie gekomen. De assistentes hebben meer tijd om vragen van patiënten te beantwoorden en merken dat ze efficiënter kunnen werken." Een prettige bijkomstigheid is dat patiënten meer privacy hebben dankzij de aanmeldzuil: “Als er bijvoorbeeld iemand een potje urine komt afgeven, dan staan er geen mensen achter hem of haar in de rij.”

Juiste wachtkamer

Een ander voordeel van de aanmeldzuil is dat de patiënt naar de juiste wachtkamer wordt doorverwezen. Bij groepspraktijk Lievekamp zijn namelijk meerdere wachtkamers. Op de aanmeldzuil ziet de patiënt in welke wachtkamer deze mag plaatsnemen. Hierdoor heeft de patiënt de bevestiging dat deze is aangemeld én op de juiste plek zit. Hierdoor is de patiënt minder snel geneigd om naar de balie te lopen en vragen te stellen aan de assistentes.

Koppeling met Medicom

De aanmeldzuil is gekoppeld met Medicom van PharmaPartners. Dit betekent dat de aanwezigheid van de patiënt direct in de agenda van Medicom wordt geregistreerd. Er hoeft dus niet geschakeld te worden tussen verschillende systemen om een actueel overzicht van de aanwezige patiënten te krijgen.

Even wennen in het begin

Miel Keulers geeft aan dat het in het begin even wennen was, met name voor de patiënten: “Bij ons moesten patiënten zich altijd melden bij de balie. Nu hebben we het liefste dat ze zich aanmelden via de aanmeldzuil. Onze assistenten proberen patiënten hier zo veel mogelijk op te wijzen." Over het algemeen reageren patiënten hier heel goed op: "De volgende keer lopen ze wel direct naar de aanmeldzuil.”

Samenwerking met Humo voor huisartsen

Humo voor huisartsen heeft samen met Wachtkamerschermen® collectieve afspraken gemaakt. Bezoek de website van Humo voor huisartsen voor meer informatie. Wilt u direct een offerte of proefplaatsing aanvragen? Dan kunt u het contactformulier op deze website gebruiken.